"Suklaasotilas" -viridifloran esittelin jo tuossa aiemmin. Tämä viridiflora on joku tämmöinen vihreämpi versio. Alla vielä molempien kuvat, molemmat hienon värisiä.
Ihanaa että löysin tämän blogin , akileijat ovat suosikkejani <3 Minun pienellä pihallani on vanhaa kantaa olevia akileijoja, mutta tänä keväänä minulla kävi uskomaton säkä, sain 11 erilaisen akileijan siemeniä ! Laitoin osan penkkiin jota kunnostin ja kahteen istutuslaatikkoon ulos, sitten viikkojen sietämätön odotus ja nyt joka paikasta nousee akileijavauvoja :-D Luenkin tästä blogistasi vinkkejä miten onnistuisin lapsukaisten kanssa mahdollisimman hyvin. Aurinkoista kesää !
Tervetuloa mukaan Minna! Sinulla on sitten jo aikamoinen kokoelma eri lajikkeita, ja sitten kohta voitkin alkaa odottaa jännityksellä niiden risteytymiä. Onnea akileijavauvojen ja -aikuistenkin kanssa!!!
Kiitos :) Eikös nuo vaavelit kuki sitten vasta ensi vuonna ? Ja risteytyvätkö nämä itsekseen vai pitääkö minun tehdä jotain ? Innostuin näistä niin paljon ja kun on noita pikkutaimia, että varmaan teen uuden penkin heille ;-)
Yleensä näin on, että eivät vielä ensimmäisenä kesänään kuki, mutta sitten kyllä jatkossa joka kesä! Kun kimalaiset, yms, pörrää akileijasta toiseen, niin ne samalla sekoittavat niiden siitepölyjä. Mitä erilaisempia lajikkeita on lähistöllä, niin sitä yllätyksellisempiä risteytymiä tulee. Jos haluat tietyt kaksi lajia risteyttää, niin silloin Sinun täytyy toimia; pitää oikealla hetkellä pensselöidä siitepölyä kukinnon sisään, ja sitten vaikka sideharsolla peittää kukka, ettei enää luonnollisia pölyttäjiä pääse sotkemaan yritystäsi. Olen yrittänyt sitä, mutta en tiedä miten olisi käynyt, ainoat itäneet kuolivat pikkutaimina. Mutta suomalainen akileijaguru Mari Mörö on tehnyt uusia risteytyksiä onnistuneesti. Risteymä on itsestään syntynyt lajike, risteytys taas oikein tekemällä tehty uusi lajike.
Upeita ovat molemmat!
VastaaPoistaKiitos Marietta!
PoistaIhanaa että löysin tämän blogin , akileijat ovat suosikkejani <3
VastaaPoistaMinun pienellä pihallani on vanhaa kantaa olevia akileijoja, mutta tänä keväänä minulla kävi uskomaton säkä, sain 11 erilaisen akileijan siemeniä ! Laitoin osan penkkiin jota kunnostin ja kahteen istutuslaatikkoon ulos, sitten viikkojen sietämätön odotus ja nyt joka paikasta nousee akileijavauvoja :-D Luenkin tästä blogistasi vinkkejä miten onnistuisin lapsukaisten kanssa mahdollisimman hyvin. Aurinkoista kesää !
Tervetuloa mukaan Minna!
PoistaSinulla on sitten jo aikamoinen kokoelma eri lajikkeita,
ja sitten kohta voitkin alkaa odottaa jännityksellä niiden risteytymiä.
Onnea akileijavauvojen ja -aikuistenkin kanssa!!!
Kiitos :)
VastaaPoistaEikös nuo vaavelit kuki sitten vasta ensi vuonna ? Ja risteytyvätkö nämä itsekseen vai pitääkö minun tehdä jotain ?
Innostuin näistä niin paljon ja kun on noita pikkutaimia, että varmaan teen uuden penkin heille ;-)
Yleensä näin on, että eivät vielä ensimmäisenä kesänään kuki, mutta sitten kyllä jatkossa joka kesä!
PoistaKun kimalaiset, yms, pörrää akileijasta toiseen, niin ne samalla sekoittavat niiden siitepölyjä. Mitä erilaisempia lajikkeita on lähistöllä, niin sitä yllätyksellisempiä risteytymiä tulee.
Jos haluat tietyt kaksi lajia risteyttää, niin silloin Sinun täytyy toimia; pitää oikealla hetkellä pensselöidä siitepölyä kukinnon sisään, ja sitten vaikka sideharsolla peittää kukka, ettei enää luonnollisia pölyttäjiä pääse sotkemaan yritystäsi. Olen yrittänyt sitä, mutta en tiedä miten olisi käynyt, ainoat itäneet kuolivat pikkutaimina. Mutta suomalainen akileijaguru Mari Mörö on tehnyt uusia risteytyksiä onnistuneesti. Risteymä on itsestään syntynyt lajike, risteytys taas oikein tekemällä tehty uusi lajike.
Kiitos tietopläjäyksestä ;-)
VastaaPoista