lauantai 21. kesäkuuta 2014

Aquilegia "Juurakon Huldan Isosisko"

Aquilegia "Juurakon Huldan Isosisko"
Kesän 2014 kukkija nro 36

Samasta puskasta löytyy myös kerrannaisia kukintoja. 
Ainakin yhdeksän kannusta!
Isosisko on siis Kulta-akileijan jälkeläisiä.

3 kommenttia:

 1. Huikeaa muuntelevaisuutta näillä akileijoilla, tämäkin varsinainen kaunotar :)

  Osaatko neuvoa akileijanrölliruosteen suhteen? Meillä on akileijoihin ilmestynyt oransseja pilkkuja ja googlaamalla löysin vaivalle nimen. En kuitenkaan löytänyt hoito-ohjetta eli pitäisikö sairaat kasvit hävittää vai tokeneeko tauti itsestään? Tautia näkyy lähinnä itsestään kylväytyneissä kasveissa, joiden kasvupaikka ei ehkä ole paras mahdollinen. Mielelläni antaisin heidän kasvaa, jos vaikka kasvualustan parantaminen auttaisi ongelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, en ole kohdannut tuota akileijanrölliruostetta, enkä muutenkaan tiedä mitä ko. taudin suhteen pitäisi tehdä. Onko niin, että heikompien kasvuolosuhteiden vuoksi tauti on päässyt iskemään niihin?! Siinä tapauksessa minä siirtäisin niitä parempaan paikkaan tai parantaisin maaperän, kuten suunnittelitkin.
   Minulla on ollut vain akileijanhärmää, enkä sille ole tehnyt mitään, kun se on useimmiten vasta loppusyksyllä ilmaantunut, eikä ole seuraavan vuoden kasvuun vaikuttanut mitenkään.
   Kiitos kommentistasi Marietta!

   Poista
  2. Luulen, että kyse on juuri heikommista kasvuolosuhteista - ovat kylväytyneet ihan minne sattuu - ja yleensähän taudit silloin pääsevät helpommin iskemään. Taidan nyt alkuun lisätä ravinteikasta multaa ja katsoa mitä tapahtuu ...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.