perjantai 28. kesäkuuta 2013

Käsittämätön kerrannaisuusEn lakkaa ihmettelemästä tätä akileijan kukintojen kerrannaisuuden muuttumista. Sama kasvi tekee eri vuosina eri tavalla kerrannaisia kukintoja. Ja samanaikaisestikin kasvissa on erilaisia kukintoja. Yläkuvan Petticoat Pink ei vielä koskaan ole tehnyt noin kerrannaisia kukintoja, oikeita palloja!


Samassa kukkavarressa on yksinkertaisia ja kerrannaisia!

7 kommenttia:

 1. Aivan upea kukka!

  Sinulla on hieno blogi! Sait minutkin innostumaan akileijoista ja raivaamaan niille tilaa puutarhassani. Vanhoja, tummia akileijoja kasvaa puutarhassani villiintyneenä seinänvierustoilla. Ansiostasi bongailin niiden taimia ja hankin keväällä vielä pari japaninakileijaa.

  Eiköhän uudetkin akileijat viihdy tässä savimaassa, kun kerran vanhemmatkin..

  Tänään pistelin maahan puna-valkoisen jaloakileijan siemeniä (siemenpussi maksoi Prismassa 0,05€ :))

  VastaaPoista
 2. Kiitos Saila ja Saraheinä kanssaihmettelystä!

  Maria Puutarhassa; Kiitos palautteesta! Sitten olen onnistunut, kun saan ihmisiä kuten Sinutkin innostumaan akileijoista. Kuohkeamultainen maa on paras kasvualusta akileijoille kokemukseni mukaan. Pääasia lienee, ettei savimaassasi seiso vesi talvella, siitä akileijan juuristo ei tykkää. Menestystä Sinulle akileijojen parissa!

  VastaaPoista
 3. Näissä riittää ihanuutta ja ihmettelemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla menee tilaisuuden niin salliessa vaikka kuinka kauan aikaa puutarhassa näitä ihaillessa, ja jopa hiukan epäuskoisena huokaillessa, että miten voi syntyäkään kaikenlaisia ihania väri- ja muotoyhdistelmiä!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.