sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Aquilegia vulgaris "Petticoat Pink"

Aquilegia vulgaris "Petticoat Pink"
Kesän 2013 kukkija nro 9

Tämä yksilö on harvinainen tapaus akileijamaailmassa. Emo-Petticoat Pinkistä oli kulkeutunut siemen noin neljän metrin päähän kukkapenkissä. Nyt se kukkii, ja SE ON IHAN EMONSA NÄKÖINEN! Se ei olekaan mitenkään risteytynyt minkään muun lajin kanssa.

2 kommenttia:

 1. Mökkini pihamaalla kasvaa monen värisiä Akileijoita ja olen yrittänyt siirtää niitä kukkapenkkiin määrättyyn paikkaan mutta näköjään haluavat valita kasvupaikkansa ihan itse. Luovuin moisesta urakasta ja annan niiden nyt kasvaa vapaasti missä haluavat. Äitini on niitä istuttanut n.40 vuotta sitten. Mistä tietää mitkä on risteytymiä ja mitkä alkuperäisiä? Penkeistäni tai pihamaaltani löytyy 7-8 eri värivaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita alkuperäisiä 40 vuotta sitten istutettuja yksilöitä tuskin on enää; ne eivät ilmeisesti pysty noin vanhaksi elämään. Mutta toki varmaan ihan samanlaisia kasveja on, ja niitä ainakin voi sanoa alkuperäisiksi. Jos etsit käsiisi puutarhakirjoja, ja luet niistä kuvauksia eri akileijoista, niin se on ainakin yksi tapa löytää alkuperäiset lajikkeet. Ja yleensä monella tavalla kirjavat tai erikoisen muotoiset kukinnot voivat tarkoittaa sitä, että on risteymä kyseessä. Silloin tietysti, kun itse istuttaa jonkun tietyn lajin akileijan maahan, niin siitä tietää, että se on alkuperäinen, ja lähistölle sikiävät hieman erilaiset uudet kasvit ovat risteymiä.
   Osasitpa mielenkiintoisen ja haasteellisen kysymyksen esittää, täytyy miettiä asiaa tarkemmin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.