Oheisen kuvan ryöstin akileijojen äidin Carrie Thomasin sivuilta www.touchwoodplants.co.uk. Sieltä löytyy varmaankin monipuolisin valikoima mitä erikoisempia akileijoja; mm. tuon kuvan kaltaisia harvinaisia punaisia, oransseja ja keltaisia erittäin kerrottukukkaisia lajikkeita.
Korpikangas Siemen- Fröllä on tarjolla tänä vuonna "William Guinnes"ia, Biedermeier -mixiä, "Lime Sorbet"ia, "Nora Barlow" -mixiä, "Petticoat Pink"iä, "Tower Light Blue"ta ja "Mc Kana" -mixiä.
Isoäidin Kasvit - siemenluettelossa kaupattiin yhtä vulgaris -lajiketta.
OOo- 'Tower Light Blue' olisi ihana! Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOle hyvä vaan Saila!
PoistaTilaus tuli tehtyä! Akileijoista Lime Sorbet ja Tower Light Blue. Sekä unikkoja...
VastaaPoistaSinulla varmaan on jo "Lime Sorbet". Oletko postannut siitä kuvia?
Kiitos Maria K mielenkiinnosta, olen kuvannut Lime Sorbetin 2.7.2012 tekstissäni; http://akileijat-nuokuningattaret.blogspot.fi/2012/07/aquilegia-lime-sorbet.html
PoistaKaunis kuva löytyi! Katsotaan josko saan siemenistä taimia kasvatettua...
PoistaNytpä taisin löytää oikean paikan, josta kysyä neuvoa.... Miten akileijoja kannattaisi kylmäkäsitellä? Hyvää viikonlopun jatkoa!
VastaaPoistaOlen kylmäkäsitellyt muutamalla tavalla ja tulos ollut kaikilla tavoilla yhtä hyvä. Olen kylvänyt siemenet astiaansa, kostuttanut ja parin päivän päästä laittanut jääkaappiin tai pakastimeen ja pitänyt siellä noin kuusi viikkoa tai niin kauan kunnes koittaa järkevä aika ottaa ne huonelämpöön itämään. Olen myös laittanut ne ulos suojaisaan paikkaan kokemaan todellista talvea. Liian aikaisin ei kannata ottaa lämpimään itämään, ettei taimista tule liian honteloita; olen tainnut melkein vasta huhtikuun puolessa välissä - loppupuolella aloittaa siementen idättämisen. Ne ehtivät kuitenkin kasvaa pikkutaimiksi niin, että ennen juhannusta voi laittaa jo ulos maahan, ja sitten ne ehtivät kasvaa reilun kokoisiksi puskiksi ennen talvea.
PoistaOnnea Sinulle akileijojen kasvatukseen!
Onpas pörheän näköisiä akilleijoja! Kannukset kuitenkin paljastavat kasvin akilleijaksi.
VastaaPoistaKaikissa akileijoissa ei ole kannuksia, mm. Nora Barlow -akileijoissa niitä ei ole. Eikä nukenakileijassa, joka nykyään luetaan mukaan akileijoihin. Kiitos Irene kommentistasi!
PoistaOmpas siinä pirteän värisiä hörhelöitä! ;)
VastaaPoistaVoiko akileija-kylvöksen laittaa ulos pakkaseen vaikka siellä ei nyt ole juurikaan lunta suojana?
Kylmyyttä ne juuri kaipaavatkin eli siis kylmäkäsittelyn, joten laita vaan kylvöksesi ulos. Onnea kaunotarten kasvattamiseen!
PoistaKiitos vastauksesta. Jotenkin olin kuvitellut, ettei astia saisi ihan kauttaaltaan jäätyä, että siemenet kärsisi siitä. Mutta eipä sitten hätiä mitiä, ei tule jääkaappiinkaan ahdasta. On nimittäin jonkun verran akileijansiemeniä kokeiltavana, kerättyjä ja ostettuja. ;)
PoistaOnkohan tämä mies sulle jo tuttu? http://www.clausdalby.dk
VastaaPoistaKiitos vihjeestä Amalia; taitaapa olla tutustumisen arvoinen!
PoistaPakko kysyä, kun olet asiantuntija, että kauan noin keskimäärin kestää, jos siemenestä alkaen kasvattaa akileijoja, että ne kukkivat? Olen haaveillut esim. William Guinness -lajikkeesta jo pitkään.
VastaaPoistaNo hei hei KesäKukka,
Poistatämä vastaukseni perustuu pääasiassa omaan kokemukseeni. Jos nyt vielä tänä keväänä ehdit kylmäkäsitellä (siemenkylvös esimerkiksi jääkaapissa noin 4-6 viikkoa) siemenet, niin taimet ehdit kesän aikana istuttaa maahan lopulliseen paikkaansa ja ne ehtivät kasvattaa vähän lehtiruusuketta, niin jo kesällä 2015 saat ihailla kauniita kukkia.
William Guinness eli Harakka on oikein oiva valinta, Siinä on erikoisen kaunis kukinto, ja se kukkii runsaasti.
Onnea akileijojen kasvatukseen!