perjantai 12. heinäkuuta 2013

Runsasta kukintaa
Ne akileijat, jotka voivat tänä kesänäkin hyvin, kukkivat runsaasti. Akileijanäkämäsääskien vahingoittamat nuput ovat hävinneet kokonaan, kun olen niitä napsinut pois koko ajan. Myös kuihtuneet kukat leikkelen pois, ja uusia nuppuja kehittyy koko ajan lisää.

Laskin äsken tuosta yläkuvien Juurakon Peilailevasta Tyttärestä kukkien määrän; 60 kukkaa ja saman verran nuppuja yhdessä puskassa!

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Tavattoman kauniita akileijoja sinulla! Oletko hankkinut siemenet ulkomailta ja mistä löydät taimet suomen markkinoilta? Itselläni ei ole muita kuin "rikkaruoho" akinleijat pihalla joita kasvaa siellä täällä. Haluaisinkin siirtää ne kaikki samaan paikkaan, jos vaikka viihtyisivät paremmin yhdessä. Millainen pitää kukkapenkin olla jotta ne kasvaisivat hyvin, entä valonmäärä? Olen eteläsuomesta mutta meillä ei kaikki kasvit menesty savimaan ja viimaisen paikan takia. Toiveissa olisi hankkia niitä lisää jos vaan saan paikat kuntoon.

  t. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ansku ja kiitos mielenkiinnosta!
   Siemeniä olen hankkinut Morgan&Thompson ja Mr. Fothergills -siemenliikkeistä, joiden kuvastot saa Korpikangas Siemen Frön kautta ja tilauksenkin voi tehdä heidän kautta, helppoa! Valmiita taimia, siis monipuolisesti eri lajikkeita tiedän olevan mm. Järvenpään Pihapalvelu Ky:llä ja Vakka-Taimella.
   Hoito-ohjeita löydät tämän blogini tekstistä 9.4.2012 Puutarha-illan hyvinvointihaastattelussa Akileija.
   Maaperässä on yksi tärkeä asia; vesi ei saa jäädä seisomaan erityisesti syksyllä ja talvella juuristoon. Viima ei ehkä haittaa.
   Sinun tarina kuulostaa siltä, että hurahdus akileijoihin on lähellä. HYVÄ!
   PS. Jos haluat oikein kunnon hulluuskohtauksen, niin googleta Carrie Thomas. Hän on walesilainen "akileijojen äiti", ja hänen sivuiltaan näet parhaimman valikoiman akileijoja.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.