lauantai 12. heinäkuuta 2014

En halua tietää!

Mitä ihmettä minun akileijojen suojissa oikein tapahtuu?
Kerran aiemminkin näin kärpäsen ja hämähäkin tuon tyylisessä asetelmassa
jossain kukassa,
ja minä luulin, että kyseessä on mukavan epäsovinnainen
lemmekäs kohtaus.

Mutta totuus taitaa olla karumpi.
Tuo kärpänen lienee tuon hämähäkin saalis?

Aika fiksu muuten tuo valkoinen hämähäkki,
jos se oikeasti osaa valikoida valkoisen kukan vaanimispaikakseen.

4 kommenttia:

 1. Luonnossa tapahtuu vaikka mitä. Ehkä hyönteisten mielestä on ällöä, että ihmiset jonottavat ruokakaupassa ja nakkikiskalla? ;-D
  Eilen kun istuin riipputuolissa, lensi syliini joku petokärpänen saaliinsa kanssa, joka oli hämähäkki. Sitten kun liikahdin, kärpänen pelästyi ja lensi pois jättäen hämähäkinraadon jalalleni. Hitsi. Onneksi se palasi takaisin ja puhuin sille oikein rohkaisevasti, jotta se ottaisi hienon saaliinsa mukaan. Onneksi se teki niin ja häipyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Niillä on sitten tasavertainen saalistussuhde, jos kumpikin laji kyttää toisiaan.
   Sinulla on oikeanlainen luontosuhde. Itse olisin tilanteessasi kirkuen läimäissyt molemmat ötökät pois olivatpa kuolleita tai eläviä. Kamera on kyllä suureksi avuksi tässä asiassa. Tässä yksi päivä yritin kuvata jopa jättikokoisia lentomuurahaisia, vaikka tärisin pelosta ja koko ajan olin tuntevani miten ne on jo hyökänneet niskaani ja kaikkialle, ja silti menin kamerani kanssa vaan lähemmäs ja lähemmäs.

   Poista
 2. Taitaa olla kukkahämähäkki. Ne väijyy saalistaan usein kuulemma valkoisissa tai keltaisissa kukissa. Tämän opin wikipediasta kun törmäsin samanlaiseen otukseen aiemmin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka tiedosta! Todellakin myös keltaisista akileijoista olen samaa hämähäkkiä tavannut. Roosa Keltahameessa oli kerran kirkkaanvihreämahainen hämähäkki, mikähän se sitten mahtoi olla. Laitan siitäkin kyllä myöhemmin kuvan blogiin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.