sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Jämeriä kukkavarsiaOsa akileijoista kasvattaa jo kukkavarsia. Aquilegia viridiflorassa on yksi pieni nuppu, mutta koko kasvi kärsii nyt jostakin tuholaisesta, joten en tiedä kykeneekö avaamaan nuppuaan. Sen lehtiruusuke näyttää siltä, että siellä keskellä saattaa olla niitä pikkuruisia kotiloita järsimässä lehtiruotoja ja varsia.

No tässä alla on sitten tuo akileijatarhani pikkukapinallinen. Kukkavarsi on vasta 20 cm pitkä, ja sen pitää jo vääntää sitä vaikka mille mutkille. Isompana sitä sitten ei saa oikein mitenkään tuettua nätisti, vaan se luikertelee sinne sun tänne. Sisäinen pieni kirjanpitäjäni on nyt ollut erittäin huolimaton; en löytänyt tietoa siitä, että mikä akileija tämä onkaan. No, se selviää viimeistään sitten kun kukinnot avautuvat.

2 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika, ovatpa pitkiä jo! Minulla ei vielä ihan noin, tai saas nähdä miten paljon ne tällaisen lämpimän päivän aikana venyvät, ehkä pitää mitata illemmalla ;-) Olen oikein ilahtunut puutarhani ensimmäisen erikoisakileijan eli sysiakileijan reippaasta versomisesta.
  Hauska tuo lonkeroinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sysiakileijan kanssa, minä en ole oikein onnistunut sen lajikkeen kanssa.
   Kiitos Saila kommentistasi!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.