sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Akileijasakset

Akileijasakset ovat akileijojen kasvattajan tärkein työväline. Ne ovat sopivan pienet sakset. Niiden on mahduttava nätisti taskuun kuin taskuun. Ja niiden säilytyspaikan on oltava jossakin uloskäynnin läheisyydessä, jotta joka ikinen kerta kesällä ulos mennessäsi voit sujauttaa ne taskuusi.

Akileijasaksia tarvitaan siemenkotien poistamiseen.
Ja nyt huomio! Tässä tulee akileijoista hurmioituneille tärkein  neuvo elämässä. Kun akileijan kukan terälehdet ovat pudonneet, tai siis sekä alushame että päällyshelmat, niin napsaise siemenkodan alku välittömästi poikki aivan sen kannasta, vartta ei saa siis leikata. Kun kesän jokaisena päivänä, tai joka toisena päivänä, tai vähintään kerran viikossa  kierrät kaikki akileijasi, ja napsit pois siemenkodat, niin kukinta jatkuu ja jatkuu ja vieläkin jatkuu. Koko ajan kehittyy niihin samoihin kukkavarsiin lisää uusia kukintoja. Jopa vielä lokakuussa ovat akileijani kukkineet tällä tavalla hoitaen.
Tietenkin jos haluat jonkun tietyn akileijan siemeniä, niin jätä silloin muutama siemenkota kypsymään. Mutta silloinkin riittää muutama siemenkota, loput voit napsia pois, ja saat loistavan pitkäkestoisen kukinnan.

Toinen syy akileijasaksien tarpeellisuuteen ovat akileijanäkämäsääsket. Kun napsit vioittuneet nuput mahdollisimman nopeasti pois, niin tilalle kehittyy terveitä nuppuja. Noista edellä mainituista siivekkäistä olen kirjoittanut enemmän aiemmassa tekstissäni  2.2.2012  "Joka kesä miljoonat ottavat myrkkyä!".

Sitten on erittäin tärkeää muistaa, että akileijasakset ovat akileijasakset, eivät mitkäät muut sakset.
Koska muistathan, että akileijat  ovat myrkyllisiä. Siispä näitä saksia ei oteta mukaan, kun mennään minttutarhaan hillomausteita hakemaan. Eikä pieni alakoululainen saa niillä saksilla hakea ruohosipulia leipänsä päälle, eikä teini tilliä salaattiinsa.
                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.