perjantai 4. tammikuuta 2013

Huippuvuorten siemenholvi ja akileijat


Huippuvuorten siemenholviin, joka otettiin käyttöön 1.3.2008, säilötään vain viljely- ja muiden hyötykasvien siemeniä. Akileijan siemeniä  sinne ei tulla tallentamaan, vaikka kuinka kovasti olisin sitä mieltä, että hyötykasveja nekin ovat. Monella tapaa hyödyllisiä!

Kävin kyllä viime kesänä koputtamassa siemenholvin ovelle, mutta kukaan ei avannut.

Siemenholviin tallennettavien akileijojen listassa kuuluisi olla aasialaisista akileijoista ainakin viridiflora ja fragrans sekä matalat japaninakileijat flabellatat. Eurooppalaisia lajikkeita edustaisivat tietenkin lehtoakileijan tavalliset sinililat, vaaleanpunaiset ja valkoiset kaunottaret. Lisäksi  "Magpie" eli "William Guinnes" voisi olla mkana. Pohjois-Amerikkalaisista lajikkeista valitsisin mukaan skinnerin ja kulta-akileijan. Sitten vielä kannukseton "Nora Barlow" kuuluisi listalle. Se pitäisi vielä tarkistaa, että mukana olisi yksinkertaisia ja kerrottuja kukintoja, sekä yksivärisiä että kirjavalehtisiä lajikkeita.
Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä ehdottomasti mukana pitäisi vielä olla oma risteymäni  "Namunen".

Huippuvuorilla ei kasva akileijoja, en ainakaan nähnyt. Siellä kaikki kasvillisuus on maksimissaan 10 cm  korkeaa. Pientä hentoa unikkoa näin ja sitten jotain rikkokasveihin kuuluvaa söpötärtä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.