keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Blogi 1 vuotta


        Akileija-aiheinen blogini täyttää tänään yksi vuotta!

Blogiin on kertynyt 177 akileijoihin liittyvää tiedollista ja/tai viihteellistä tekstiä. Jokaisessa jutussa on ainakin mainittu sana akileija tai aquilegia ja mekein kaikissa on akileijan kuva.

Omassa pihassa kasvavia kukinnoltaan erilaisia akileijoja on 58, osa oikeita lajikkeita, osa risteymiä. Kaikista niistä on blogissa vähintään yksi kuva. Lisäksi on kuvia toisaalla näkemistäni akileijoista.

Blogin eniten katselluin teksti on "Puutarha-illan hyvinvointihaastattelussa Akileija" 9.4.2012.

Liitän tähän vielä blogin ensimmäisestä tekstistä pätkän:
Karin Berglund toimittamassaan Unelmien kotipuutarha -kirjassa(Otava, 1996) kirjoittaa aivan valloittavasti hylättynä olleesta puutarhasta, jossa mylläyksen jälkeisenä ensimmäisenä kesänä kasvoi kaikkialla illakkoa, toisena kesänä sormustinkukkia, mutta sitten  - ah  -  
"Kolmas kesä oli akileijojen. ...kaikissa vallatuissa kukkapenkeissä ja pienimmissäkin koloissa kukkivat akileijat. Useimmat olivat lyhytkannuksisia sinisiä, jotkut taas valkoisine alushameineen kaksivärisiä....Kukkivat akileijat olivat kuin maan, suorastaan taivaan lahjoja. Kaikkina rappion vuosina maassa olevat siemenet olivat odottaneet aikaansa ja ne itivät heti rikkaruohopeitteen harvennuttua."


Kiihkeä innostukseni akileijoihin jatkuu, ja toivottavasti saan siitä ainakin osan siirrettyä jatkossakin tähän blogiini.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut yksivuotiaalle!

  Ahkera olet ollut kun on tekstejä tullut noin paljon ja aihepiirisi on todella kiehtova.

  VastaaPoista
 2. Onnea! Akileijat ovat kauniita ja niitä on monenlaisia. Minulla taitaa olla vain pari erilaista puutarhassani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos My life, Sinullahan on hyvä alku isommallekin kokoelmalle!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.