sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Aquilegia "Puck"

Aquilegia "Puck"
Kesän 2014 kukkija nro 77
 Puck on jälleen näitä Nora Barlow -risteymiä. Minun piti oikein tarkkaan vertailla, että onko Puck riittävän erilainen kuin aiemmin esitellyt risteymät Mummon lellikki ja Kustaava. Siis riittävän erilainen, että voin pitää sitä erilaisena omana yksilönään. Ja kyllä niissä on eroa. Puckin punaisuus on hieman enemmän roosanpunaiseen vivahtavaa ja tuon Mummon lellikin on enemmän joulunpunaisempaa. Lisäksi valkoista mm. kehälehtien kärjissä on selvästi vähemmän Puckilla. Kukinnon mallikin on hieman erilainen. Ja Kustaava on kaikkein vaalein muutenkin ja siinä on eniten valkoista kehälehtien kärjissä.

Mikäs ihme nimi tämä Puck oikein on? No, Puck on eräs hahmo Maria Langin dekkareissa. Puckmaisuus pääsee esille paremmin noista kirjoista tehdyissä elokuvissa, joissa Puckia esittää Tuva Novotny. Puck on viehättävä ja reipas nuori nainen, joka auttaa rikosetsivä Christer Wijkiä löytämään murhaajat.

Tässä alla on ensin Mummon lellikin ja sitten Kustaavan kuvat.

Ja sitten vielä vähän samanoloisia Nora Barlow -risteymiä: Salli, jonka myös olen esitellyt jo aiemmin. Sallin kukinto on yksinkertaisempi, ei niin kerrannainen kuin kolmen edellämainitun kaunottaren. Sen väri on lähinnä Puckin väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.