keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Aquilegia "Kustaava"

Aquilegia "Kustaava"
Kesän 2014 kukkija nro 73

Kustaavakin on Nora Barlow -suvun kolmatta polvea.

2 kommenttia:

 1. Sinulla on upeita akileijoja ja paljon.
  Tämä Kustaava ei kyllä näytä ihan perinteiseltä, kaunis on.
  Miten nuo risteytymät, jotka tuonne penkkiin tulee, niin miten ne voi nimetä.
  Esim.se punainen, joka minulla tuolla kasvaa. Siitä tiedän, että toinen osapuoli on se Japanin akileija ja toinen on vaaleanpunainen. se vaaleanpunainen on saatu, enkä tiedä nimeä, jospa sekin on jonkin risteytymän tulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kustaava on noita Nora Barlow -risteymiä, ja alkuperäisessä kukinnossa ei ole kannuksia ollenkaan. Joihinkin sen risteymiin on tullut pikkuruiset kannukset, jotka on melkein kokonaan ulompien kehälehtien alla piilossa, joissakin on hieman pidemmät ja näkyvät kannukset. Tuosta Nora Barlowista saa mielenkiintoisia risteymiä, kun sen lähistöllä on kannuksellisia lajikkeita, niin kukinnon muodoista voi tulla melkein mitä vain, ja väritkin joskus yllättävät.
   Tuo nimien antaminen risteymille on minun omaa hassuttelua. En itse asiassa edes tiedä, jos virallisesti haluaisi jonkun ihan uudenlaisen nimetä, niin onko siinä jotain sääntöjä. Mutta minä olen siis ihan vapaasti annellut mitä sattuu nimiä milloin milläkin perusteella. Pysyn paremmin perillä siitä, että kuinka monta erilaista kukkijaa minulla on, kun niillä on nimet.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.