keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pahamaineinen akileija

Maskroskvinnan/Anna-Karin Mattsson Passagen blogissa toteaa Ulla Beyronin "Blommor från mormors tid" -kirjassaan kertovan, että Shakespearen Hamletissa mainitaan akileija. 

Ofelia ojentaa kuningas Claudiukselle akileijan kielletyn himokkuuden symbolina. Akileija on tässä yhteydessä siis uskottomuuden kukka.

Näinpä tuli ilmi myös akileijan arveluttava maine!


Täytyypä tuo tekstikohta joskus tarkistaa  alkuperäisestä teoksesta.

13 kommenttia:

  1. Merkityksiä on monia! Minulla on kaksi kukkaiskielen kirjaa, joista toinen näyttää olevan eri osoitteessa kuin itse olen tällä hetkellä. Mutta toisessa kirjassa kerrotaan akileijan merkityksen yleensä olevan hulluus/vallattomuus, violetin akileijan päättäväisyys ja punaisen levottomuus/innokkuus.

    VastaaPoista
  2. Kun luin sekä sinun että Sallan kommentin, tajusin, miksi niin paljon pidän akileijasta;-) Ainakin vallattomuus, päättäväisyys ja levottomuus kolahtivat sataa.

    Ehkä akileija onkin sitten suosikkini kaikista kukista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaperäistä seireenimäistä hurmaavuutta; parhaimmillaan akileijoissa ja elämää säteilevissä naisissa!
      Jostain alitajunnallisesta syystä olin blogini nimeenkin liittänyt "viettelijättäret"!!!

      Poista
    2. Sinä oraakkeli;-) Odotas, teen nyt yhtä viikonlopun kevennystä ja tämä akielija-juttu tulee siihen mukaan.

      Poista
  3. Hmm..ehkäpä tuo Shakespearen tulkinta tulee siitä, että akileija niin halukkaasti lisääntyy ja uudet lapsoset ovatkin saaneetkin vaikutteita ties mistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Aluksi uusia risteymiä huomatessani yritin selvittää isyyksiä - useimmiten epäilin naapurin miestä, mutta sitten tajusin, etteivät edes Niskavuorelais -tarinoiden Santra ja Serafiinakaan olisi päässyt noista kiemuroista perille!

      Poista
  4. Hei! Sain vinkin Saaripalstan Sailalta tulla pyytämään tunnistusapua sinulta. Blogini uusimmassa jutussa on kuva anopilta saamastani viettelijättärestä, kukahan hän mahtanee olla? Ja tekeekö tuo mainitsemasi ötökkä sitten millaista jälkeä kun noiden sinisten vieressä "kukkii" tosiaankin sellaisia outoja tupsumaisia kukkia joiden terälehdet ovat tosi jäykkiä?? Täytyykin ottaa niistä kuva ensi kesänä jos ilmestyvät vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mielestä se on japaninakileija.
      Jos outoja kukkia on vain siinä naapurissa, eikä japaninakileijassakin, ja jos ne kaikki ovat samanlaisia, niin - onnittelut! - olet löytänyt uuden risteymän. Akileijanäkämäsääsken vahingoittamat kukat ovat erilaisia vinksinvonksin olevia sotkuja, joista löytyy kuvia tämän blogini tekstissä 26.elokuuta 2012 "Akileijat ja eläimet; akileijanäkämäsääski, osa 1" sekä "Galleria Macrolabis..." alkuisissa teksteissä tammi- ja helmuussa 2013.
      Kiitos Sinulle mielenkiinnosta! Jatka innolla akileijojen kasvattamista ja kuvaamista!

      Poista
  5. en tuollaisesta maineesta ole kuullut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ennenkuin perehdyin paremmin tuohon tekstissä mainittuun blogijuttuun; mielenkiintoisiin asioihin sitä voi törmätä...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.