sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Aquilegia viridiflora "Chocolate Soldier"

Aquilegia viridiflora "Chocolate Soldier"
Kesän 2014 kukkija nro 1 

Ensimmäisenä akileijana kukkansa avasi itseoikeutetusti maailman kaunein akileija. Sen harvinaiset värit suklaanruskea, jadenvihreä ja kullankeltainen ovat hurmaavat. 

Tänäkin kesänä aion kuten aiempanakin parina kesänä kuvata tähän blogiin kukkimisjärjestyksessä kaikki erilaiset akileijani. Tämä blogi toimii siten eräänlaisena omana arkistonani. 

Kaikki esittelemäni akileijat eivät suinkaan ole oikeita virallisia lajikkeita vaan joko itsestään ilmaantuneita risteymiä tai sitten omista virallisista lajikkeista ottamistani siemenistä kasvatettuja uusia risteymiä.  Näille epävirallisillekin risteymälajikkeille olen antanut nimet, ja nämä lajikkeet tunnistat hassuista nimistä kuten "Roskismiehen Ilo" tai "Sauli Niinistö". 
No, mitä nyt meninkään sanomaan. Sauli Niinistö ei sinänsä ole hassu nimi, tarkoitan, että akileijalle hassu nimi.
Virallisten lajikkeiden nimet ovat enemmän tuommoisia .....no ... niinkuin tämänkin ensimmäisenä kukkivan Suklaasotilaan nimi.

6 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä ihanan ihmeellinen! suklaa-akileijan kuvaan on sopiva päättää päivä ja mennä nukkumaan. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näit suloisia unia! Kiitos Maria K kommentistasi!

   Poista
 2. Tuo Chocolate Soldier on ehkäpä kaikista akileijoista kaunein! Enkä valitettavasti onnistunut siemenkylvöissäni, yhtään taimea en saanut...:( No, etsintä jatkuu, tuo on kyllä ehdoton must have-kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmaava, mutta vaikeasti saavutettavissa. Itse muistaakseni sain vain yhden taimen pussillisesta siemeniä, ja sen jälkeen joka kevät jännitän sen hengissä olemista. Saman kokoisena pienenä taimena se keväisin on ilmestynyt, eikä suostu kasvattamaan isompaa puskaa, jota voisi sitten jakaa.
   Toivottavasti Tiina onnistut joskus saamaan tämän akileijan! Ja kiitos kommentistasi!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.